ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Και επίσημα παράταση για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Παράταση δόθηκε στην προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ και τον μεγαλύτερο διαγωνισμό της χρονιάς που θα φέρει μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ κανονικά οι αιτήσεις θα έκλειναν σήμερα τελικά δόθηκε παράταση 24 ωρών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο τις 12:00 το μεσημέρι για να προλάβουν να κάνουν αίτηση όσοι επιθυμούν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από στιγμή σε στιγμή.

Ο λόγος που αποφασίστηκε αυτή η παράταση είναι επειδή από θες μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 18.000 αιτήσεις γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό καθώς επίσης και το γεγονός οτι αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 αιτήσεις έχουν ξεκινήσει χωρίς όμως να έχουν υποβληθεί οριστικά. H Ανεξάρτητη Αρχή θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο προχώρησε στην απόφαση για παράταση της διαδικασίας.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 90.000 αιτήσεις.

Πόσες είναι οι θέσεις του διαγωνισμού

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα «αναμετρηθούν» για 5.124 κενές θέσεις εργασίας που κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα ως εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) – 3.502 θέσεις
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) – 1.565 θέσεις
Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) – 57 θέσεις
Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα