Σεμινάριο Bartending

bartendingΤο Σεμινάριο Bartending   αποτελεί μια λεπτομερή εισαγωγή στο σύγχρονο bartending και στην τέχνη του cocktail.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να εργαστούν ως σωστοί επαγγελματίες σε διάφορους χώρους εστίασης και bars. Eισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Μπάφας Άγγελος, βραβευμένος bartender/bar manager/bar consultant o οποίος ασχολείται με το bartending τα τελευταία 6 χρόνια, έχοντας εργαστεί σε πολλά μπαρ ανα την Ελλάδα.

Εστιάζει στo high-end service και στο επαγγελματικό bartending. Έχει εργαστεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων σε Μύκονο, Θάσο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια με εισηγητές μερικούς εκ των μεγαλύτερων ονομάτων του χώρου, και έχει λάβει υψηλότατες διακρίσεις όπως  Φιναλιστ (top 10) στον Ελληνικό τελικό του Nikka Perfect Serve 2015 – Φιναλιστ (top 10) στον Ελληνικό τελικό του The Tahona Society by Olmeca Altos 2016 -Νικητής του Monin Cup Greece 2016 – Φιναλιστ (top 10) στον Ελληνικό τελικό του Bacardi Legacy 2017 -Μέρος του παγκόσμιου τελικού του Monin Cup 2016 στο Παρίσι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (18 Εκπαιδευτικές ώρες)

1η ημέρα (4 ώρες)

  • Γνωριμία με το χώρο, βασικές αρχές του Bartending (Θ)
  • Τι είναι ο bartender και τι το bar (Θ)
  • Μείωση κόστος και έλεγχος απώλειας (Π)
  • Συνεργασία και συμπεριφορά (Θ)
  • Στήσιμο πόστου (Π)
  • Εργαλεία μπαρ (Θ)
  • Είδη ποτηριών (Θ)
  • Προετοιμασία βάρδιας (Γαρνιτούρες, χυμοί κτλ) (Π)
  • Παραγγελιοληψία και ομαδοποίηση (Π)
  • Εξάσκηση ελεύθερης ροής (Π)
  • Εξάσκηση στην χρήση των εργαλείων του μπαρ (Π)
Cocktail

Cocktail

2η ημέρα (4 ώρες)

  • Αναδρομή και ιστορία του opoy cocktail (Θ)
  • Κατηγορίες και οικογένειες cocktail (Θ)
  • Μέθοδοι ανάμιξης και επιλογής της βέλτιστης (Π)
  • Επιλογή ποτηριού (Π)
  • Επιλογή γαρνιτούρας (Π)
  • Γνωριμία με τα ποτά και τις διαφορετικές ετικέτες (Ιστορική αναδρομή, τρόπος απόσταξης, γευσιγνωσία)
  • Gin
  • Vodka
  • Tequila/Mezcal

3η ημέρα (5 ώρες)

  • Γνωριμία με τα ποτά και τις διαφορετικές ετικέτες (Ιστορική αναδρομή, τρόπος απόσταξης, γευσιγνωσία)
  • Whiske(y)
  • Brandy/Cognac
  • Rum
  • Vermouth/Liqueur/Άλλα
  • Γνωριμία με συνταγές και εκτέλεση κλασσικών cocktails (Dry Martini – Negroni -Bramble -Last Word – Ramos Gif Fizz – Espresso Martini -Cosmopolitan – Bloody Mary – Margarita – La Paloma)

4η ημέρα (5 ώρες)

  • Γνωριμία συνταγές και εκτέλεση κλασσικών cocktails (Old Fashioned – Manhattan – Whiskey Sour – Mint Juler – Boulevardier – Sazerac – Sidecar – Vieux Care – Corpse Reviver – Mojito- Daiquiri – Cuba Libre – El Presidente – Mai Tai – Spritz)
  • Οδηγίες συμβουλές σερβιρίσματος
  • Οδηγός για δημιουργία Cocktail
  • Υπεύθυνη κατανάλωση και πώληση αλκοόλ
  • Τεστ αξιολόγησης

To σεμινάριο είναι ολιγομελές και πραγματοποιείται σε ειδική διαμορφωμένη αίθουσα για την εξασφάλισης της μέγιστης δυνατής μεταδοτικότητας.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης,  και το χειρόγραφο Booklet του σεμιναρίου “IDEA”, με πλήρες συνταγολόγιο.

 Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή για σεμινάριο της ένωσης μπάρμαν Ελλάδος όπου λαμβάνουν την πιστοποίηση της ένωσης (η μοναδική αναγνωρισμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα) διάρκειας 6 ωρών και κόστους 40€/άτομο.

 

Εγγραφείτε φέρνοντας και ένα φίλο-η σας και θα έχετε Έκπτωση 10% και οι δύο!

Ειδικές τιμές για ανέργους και φοιτητές

Κόστος ταχύρυθμου σεμιναρίου 18 ωρών : 190 Ευρώ

 

Αίτηση ενδιαφέροντος

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Το email σας

Το μήνυμά σας