4 συμβουλές για να μην καταλήξει το βιογραφικό σας στα… σκουπίδια

Καθημερινά οι υπεύθυνοι προσλήψεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις διαβάζουν τόσα βιογραφικά που το να διαλέξουν τα πιο ξεχωριστά και κατάλληλα για τη θέση που επιθυμούν να καλύψουν αποτελεί άθλο.   

Διαβάστε στη συνέχεια 4 συμβουλές που θα βοηθήσουν το βιογραφικό σας να περάσει στην επόμενη φάση και όχι να βρει τον δρόμο του προς το καλαθάκι των αχρήστων.   

1. Δείξτε πρώτη και καλύτερη τη σχετική προϋπηρεσία

Μην κάνετε τη ζωή του ανθρώπου που διαβάζει το βιογραφικό σας δυσκολότερη χωρίς λόγο, δεν χρειάζεται να ψάχνει πίσω από τις λέξεις για να ανακαλύψει γιατί κρατάει στα χέρια του το βιογραφικό σας. Συνεπώς, αρχίστε το βιογραφικό με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σας κάνουν κατάλληλο για τη συγκεκριμένη θέση. Αρχίστε από οποιαδήποτε σχετική εμπειρία και συνεχίστε με την ανάλογη εκπαίδευση που έχετε.

2. Το βιογραφικό δεν είναι έκθεση ιδεών

Ναι, είναι γεγονός, ότι όσο πιο συμπυκνωμένο είναι ένα βιογραφικό τόσο καλύτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι θα χρησιμοποιήσετε όσο πιο μικρά γράμματα μπορείτε, ώστε να χωρέσετε όλα αυτά που θέλετε να αναφέρετε σε μία σελίδα. Δείξτε λίγο έλεος σε αυτόν που θα το πάρει στα χέρια του και αφήστε τα κενά που πρέπει ανάμεσα στης πληροφορίες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα σας κοστίσει σε περιεχόμενο. Οι περιγραφές που ξεπερνούν τις δύο σειρές είναι περιττές και κουραστικές.

3. Μην αναλώνεστε σε μεγάλους και βαρύγδουπους τίτλους

Είναι , επίσης, γεγονός ότι σε όλους αρέσει να χρησιμοποιούν φαντασμαγορικούς τίτλους για την εμπειρία τους και θέσεις που έχουν εργαστεί στο παρελθόν. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι διευθυντές πωλήσεων έχουν την τρομερή ικανότητα να τους αποκωδικοποιούν! Περιγράψτε, λοιπόν, με απλά ελληνικά ή και όποια γλώσσα θέλετε ποιες είναι οι ικανότητες σας και θα κερδίσετε την ευγνωμοσύνη αυτού που διαβάζει το βιογραφικό σας ακόμα και ένα τηλέφωνο.

4. Να είστε σχολαστικοί

Είναι άνθρωπος! Μπορεί να έχει αναφερθεί ήδη αρκετές φορές αλλά μπορεί να σας κερδίσει και τη δουλειά. Ο διευθυντής ή έστω ο υπάλληλος που δίνει λίγο από τον χρόνο του να διαβάσει όσα έχετε γράψει θα εκτιμήσει το πόσο προσεκτικός είστε. Δηλαδή, αποθηκεύστε το βιογραφικό σας με το ονοματεπώνυμο σας και τη λέξη βιογραφικό για να μπορεί να καταλάβει εξαρχής τι ακριβώς είναι το αρχείο που βλέπει στην οθόνη του. Στη συνέχεια, κάντε λίγο πιο περιγραφικούς τους προηγούμενους τίτλους εργασίας και αν στείλετε και ένα cover letter ακόμα καλύτερα!

Ουσιαστικά, αυτό που συζητάμε τόση ώρα είναι με ποιόν τρόπο θα κάνετε τη ζωή ενός ακόμα εργαζόμενου ευκολότερη.