Ιδιώτες γιατροί καλούνται να εργαστούν στα νοσοκομεία για 2000 ευρώ (ΕΔΩ Η ΦΟΡΜΑ)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση προς τα μέλη του καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να συνάψουν σύμβαση για να συμβάλουν στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης.

«Όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ανεξαρτήτως ειδικότητας, καλούνται να συμβάλουν στη νοσηλεία ασθενών με COVID19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΙΣΘ, όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα την παρακάτω φόρμα, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα και τις ανάγκες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, από τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι: https://forms.gle/qzKaSws4u4bpgZ2X9

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πανδημίας covid που καλπάζει, χρήζει επιτακτικής συμβολής όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ήδη, όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ανεξαρτήτως ειδικότητας, καλούνται να συμβάλουν στη νοσηλεία ασθενών με COVID19.

Καλούμε όλους τους ιδιώτες συναδέλφους, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, υπηρετώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έχουμε δώσει.

 

Εντός της ημέρας, αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας, αντίγραφο της σύμβασης που θα διαμορφώνει τις συνθήκες απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, λόγω εκτάκτων αναγκών.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Υπουργού Υγείας  χθες το βράδυ, η απασχόληση θα γίνει με συγκεκριμένους όρους οι οποίοι είναι οι εξής:

1) Αμοιβή 2000 ευρώ/μήνα ακατάσχετη και αφορολόγητη

2) Δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή

3) Σύμβαση 6 + 6 μήνες.

4) Δικαίωμα άσκησης τηλεσυμβουλευτικής και επισκέψεων κατ’ οίκον με αμοιβή 30 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ

Κατάταξη σε βαθμίδα αναλόγως των προσόντων

Δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου

Όσοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα την παρακάτω  φόρμα, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα και τις ανάγκες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, από τις οποίες θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι:

https://forms.gle/qzKaSws4u4bpgZ2X9