Ξεπαγώνουν τα προγράμματα voucher και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ

Ξεπαγώνουν τα προγράμματα voucher και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ.

Για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί η έναρξη των προγραμμάτων κατάρτισης και πρακτικής άσκησης με voucher για μια σειρά από ήδη εγκεκριμένα προγράμματα που σε μερικά από αυτά εκκρεμεί η έκδοση των αποτελεσμάτων
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr τα προγράμματα voucher θα ξεπαγώσουν στις αρχές Μαρτίου ώστε να ξεκινήσουν όσα είναι ήδη εγκεκριμένα. Οι αλλαγές που προωθούνται στα προγράμματα voucher, από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να εγκριθούν απο την ΕΕ αφού πρόκειται για προγράμματα χρηματοδοτούμενα απο το ΕΣΠΑ. Έτσι αναμένεται να εκδοθούν αρχές Μαρτίου τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα voucher για 8.000 ανέργους στον Τουρισμό.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα θα ξεμπλοκάρουν και θα εκδοθούν τα αποτελέσματα για το voucher σε 7.000 απόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ. Οσο αφορά τις αλλαγές η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κα Αντωνοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και των Περιφερειών, αλλά και με εκπροσώπους των ιδιωτικών και των δημόσιων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), καθώς και με τη συλλογικότητα «V for Voucherades, η οποία έχει συσταθεί από νέους ανέργους, που επιλέχθηκαν σε προγράμματα «επιταγής εισόδου».

Το υπουργείο Εργασίας θέλει να κάνει πιο ορθολογικό το σύστημα, έτσι ώστε τα κονδύλια για τα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα για τους ανέργους. Ξεκαθαρίστηκε προς όλες τις πλευρές ότι θα γίνει επανασχεδιασμός των προγραμμάτων, τα οποία όπως τόνισε η κα Αντωνοπούλου «θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ΚΕΚ, ζήτησαν από την υπουργό την παρέμβαση της για να επιλυθούν ορισμένα από τα προβλήματα που συνδέονται με την εγκύκλιο 64/2014 του ΙΚΑ , το χρόνο αποπληρωμής των προγραμμάτων, αλλά και τις συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού» από ορισμένα Κ.Ε.Κ. που κάνουν κακή χρήση του voucher. Ζήτησαν επίσης να προχωρήσουν γρήγορα οι όποιες αλλαγές και δεσμεύτηκαν να συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο στον επανασχεδιασμό του συστήματος.

www.dikaiologitika.gr